Girişimciler İçin Butik Konsept Çözümler

Girişimciler İçin Franchising Anlamında Butik Konsept Çözümler

Butik konsept yaratmak neden önemli? Daha önceki yazılarımızda da değindiğimiz gibi franchise sistemleri katı kuralların olduğu ve bu kuralların genellikle markayı korumaya yönelik sözleşmelerle belirlendiği sistemlerdir. Bu sistemlerin marka , ürün standartları, işletme desteği, reklam desteği ve operasyonel destekler gibi çok önemli destekleri sağlıyor olmasından dolayı yatırımcılar açısından daha güvenli bir liman olduğu kesindir. Ancak bazı yatırımcılar açısından kuralları değiştirememek, istediği gibi davranamamak zamanla sorunlar yaratabilir. Bu tarz yatırımcılar için “butik konsept” yaratmak ve bunu işletmek daha doğru bir tercih olacaktır.

Ev dışı tüketimin her geçen yıl arttığı ülkemizde farklı butik konseptler hızla çoğalmakta ve pazardan pay almaktadır. Üstelik başlangıçta butik bir konsept olarak yola çıkan uygulamaların bazıları zamanla zincir haline gelip franchise vermeye bile başlamıştır. Gıda sektöründe deneyimi olmayan bir yatırımcı açısından butik bir restoran açmak çok cesur bir adım gibi görünse de doğru danışman kadrolarıyla ve doğru seçilmiş tedarik zincirleriyle aslında kolaylıkla yönetilebilecek bir iş modeline dönüşebilmektedir . İş planı hazırlarken lokasyonun demografik verilerinin ve tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi ilk ve en önemli adımdır. Yani her zaman söylediğimiz gibi önce “müşteriyi tanımak“ gereklidir. Müşterinizi tanıdıktan sonraki aşamada danışmanlık firmanız ile beraber bu müşteri profiline uygun olarak tasarlanmış konsept yaratarak hizmet vermeye başlayabilirsiniz.

Daha önceki senelerde bu tarz işletmeleri açmak için mutlaka belirli konularda uzman olmanız ve uzman olduğunuz konuda yatırım yapmanız beklenirdi. Örneğin kasap dükkanı işleten birinin steak house açması gibi. Ancak günümüzde ev dışı tüketim konusunda oldukça uzman ve kurumsal tedarikçiler oluştuğundan artık uzmanı olmasanız bile ürünleri tedarik etmek oldukça kolay. Örneğin iyi bir kahve karışımı yapabilmeniz için bu işi iyi yapan bir tedarikçi ile çalışmanız yeterli oluyor. Çünkü zaten bu tarz firmalarda konusunda uzman bir çok insan sizin adınıza daha iyiyi yapabilmek adına çalışıyor. Dolayısıyla size kalan iyi bir işletmeci olmak ve verdiğiniz hizmetin kalitesini üst düzeyde tutmak.

Butik bir marka yaratmak için TFC Danışmanlıktan yardım alabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir