Franchising Avantajları – Sistemdeki 5 Kazanım | TFC Danışmanlık

Franchising Avantajları

Yeni bir işe başlarken franchising iş modelini benimsemek; girişimciler için sermaye kullanımı, marka ve güven, büyüme hızı, motive edilen yönetim biçimi gibi pek çok ana başlıktaki avantajı da beraberinde getiriyor. İşte sistemde yer almak isteyen girişimcileri (franchisee) bekleyen franchising avantajları:

1- Franchisor markanın gücünden yararlanmak

Franchising iş modelinde girişimci için en önemli avantaj, franchisor markanın pazarda bilinen stratejik kimliğinden ve gücünden yararlanmaktır. Başarısını kanıtlamış, etkin bir kurumsal kimlik oluşturmuş markanın imajından yararlanmak; franchisee yani imtiyaz hakkı alan taraf için son derece önemli bir avantajdır.

Ülke ya da dünya çapında tanınan bir franchisor markanın verdiği imtiyazdan yararlanmak, girişimcilere markanın standartlarına uyma zorunluluğu getirir. Bu da müşteriler için güven oluşturan bir faktördür. Dolayısıyla müşteriler; zaten tanıdıkları, sevdikleri bir markanın ürün veya hizmetlerini sizin lokasyonunuzdan satın almakta sakınca görmezler. Bu nedenel sistemin en önemli avantajlarından biri, var olan güvenin tutarlılıkla devam etmesidir.

2- Reklam ve tanıtım avantajları

Franchsing avantajları arasında yer alan bir diğer hususta reklam ve tanıtımdır. Günümüzün rekabet koşullarında yeni bir girişimde bulunacak kişilerin başarılı olabilmeleri için, ciddi bir reklam bütçesi planlamaları gerekir. Çünkü sunulan ürün ya da hizmet her ne kadar kaliteli olsa bile, müşterilere tanıtılmadıkça yapılan işin başarılı olması zordur.

Franchising Avantajları Nelerdir?
Franchising Avantajları Nelerdir?

Franchise sisteminde ise imtiyaz hakkından yararlanılan markanın ulusal ya da uluslararası reklam kampanyalarından franchisee girişimcisi de faydalanır. Girişimcinin yapması gereken şey sadece bulunduğu bölgede lokal reklam ve pazarlama çalışmalarıdır.

3- Açılış işlemlerinde kolaylık ve işletmecilik deneyimi

İlk kez özel bir işletme açacak olan girişimciler için prosedürler ve bürokratik işlemler zor ve karmaşık gelebilir. Oysa franchising sisteminde, imtiyaz hakkı veren markanın yol göstericiliğinde ve standartları çerçevesinde bu işlemler kolaylıkla tamamlanır. Standart prosedürler belgelenmiştir; eğitim programları ve stratejiler belirlidir. Sistem içerisinde diğer franchise sahipleriyle iletişim kurmak ve onların da deneyimlerinden yararlanarak hızla yol almak mümkündür.

4- Azalan maliyetler

Franchising avantajları içerisinde belki de en çok dikkat çeken nokta maliyetlerdeki düşüştür. Sistem içerisinde bir çok franchise noktası olması, satın alma konusunda önemli bir güç anlamına gelir. Bu sayede maliyetler düşer ve bu da karlılığın artması demektir.

Franchising sisteminde yeni bir ürün piyasaya çıkarılmadan önce belli franchise noktalarında test edilir. Bu sayede beğenilen ürün piyasaya sürülerek risk minimize edilmiş olur.

5- Sürekli eğitim ve teknoloji destekleri

Franchise dağıtan markalar, franchising alan firmalara teknoloji, eğitim, muhasebe prosedürleri gibi pek çok konuda destek verir. Çünkü franchise markası, imtiyaz verdiği girişimcinin başarılı olmasını ister. Bu da girişimciler için önemli bir avantajdır.

Yukarıda franchising avantajları arasındaki en önemli 5 hususu sıraladık. Arzu ederseniz Franchising kategorimize geri dönebilir ya da franchising nedir sorusuna verdiğimiz detaylı cevapları okuyabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir